Miljø

Vinmonopolet har som mål å være Norges ledende faghandel på miljø. Med 298 miljøfyrtårnsertifiserte butikker ved utgangen av 2015 er Vinmonopolet kjeden med flest sertifiserte butikker i Norge.

De viktigste interne miljøtiltakene gjennom året har vært knyttet til innføring av rutiner for beste praksis på energi- og avfallsoppfølging i butikk. Det har gitt merkbare besparelser og er noe vi vil fortsette med ved hjelp av det elektroniske miljøoppfølgingssystem vårt.

Vinmonopolet har som mål å redusere totalt papirforbruk ned til 35 tonn i 2017. Fra 2014 – 2015 reduserte vi forbruket med hele 21 tonn og endte med et totalforbruk på 40 tonn. Til sammenligning var papirforbruket på 240 tonn i 2009.

Vi er opptatt av å redusere antall plastbæreposer som blir solgt i butikkene våre og tilbyr kundene miljøvennlige gjenbruks- og handlenett som et godt alternativ. På slutten av fjoråret ble nye handlenett lansert. Disse er produsert av 100% resirkulert materiale, og er et godt og miljøvennlig valg i stedet for plastposene. Antall plastposer ble redusert med nærmere 5 prosent fra året før.

For å bespare miljøet ytterligere, har Vinmonopolet, Systembolaget (Sverige) og Alko (Finland) startet en studie for å kartlegge hvordan produkter de nordiske monopolene selger påvirker miljøet, og hvilke muligheter vi har for å kunne bedre dette. Resultatene fra denne studien vil føre til en felles nordisk miljøstrategi med tiltak for å redusere miljøpåvirkningene.

Vi er opptatt av å redusere antall plastbæreposer som blir solgt i butikkene våre og tilbyr kundene miljøvennlige gjenbruks- og handlenett som et godt alternativ.