Polkokkene

I 2014 fortsatte vi suksessen med bruk av egne polkokker i Vinbladet. Polkokkene har gjennom 2014 delt oppskrifter og drikketips med oss både på film og i Vinbladet.

Kokketrioen besto i 2014 av butikksjef på Sandnes Kvadrat, Martin Våge-Hansen, butikksjef på Raufoss, Lars Wien Midtsundstad og ekspeditør på Oslo Majorstuen, Hanne Breivoll. I serien «Polkokkene» har de bydd på sine beste oppskrifter, kokketriks og anbefalt drikke til rettene de har laget. Målet med artikkelserien var å vise frem hva slags kompetanse som finnes blant Vinmonopolets ansatte i butikk. De er ikke bare kunnskapsrike når det gjelder produktene de selger – de kan faktisk mat også.

Temaer

2014 startet med temaet torsk i januar. Deretter fulgte pizza i mars, sushi i mai, grillmat i juli, lam i september og julemat i november. I hvert nummer fikk polkokkene i oppgave å diske opp med hver sin favorittrett med de aktuelle råvarene. I løpet av året har de derfor delt mange spennende oppskrifter med leserne, fra hvit pizza til fårikål på tradisjonelt vis. Også blant drikketipsene var det stor variasjon, for polkokkene har anbefalt alt fra vin til øl og alkoholfritt.

Filmer

Til Vinbladets nettbrettutgave har det blitt laget flere korte filmer med polkokkene. Slik fikk leserne mulighet til å bli litt ekstra godt kjent med polkokkene, samt høre hvordan de tenker og hvilke kriterier de legger til grunn når de skal sette drikke til mat. På en enkel og tydelig måte forklarer de hva man bør huske på i jakten på godt drikkefølge til mat.