Flinke kokker ansatt i Vinmonopolet har gitt både oppskrifter og drikketips i Vinbladet gjennom hele 2013. (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

Flinke kokker ansatt i Vinmonopolet har gitt både oppskrifter og drikketips i Vinbladet gjennom hele 2013. (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

Polkokkene

I 2013 startet vi opp en ny artikkelserie i Vinbladet som skulle akkompagnere de nye mat-temaene ved hvert nyhetsslipp. Gjennom hele året fulgte vi derfor tre av Vinmonopolets egne kokker på kjøkkenet, og de har delt både oppskrifter og drikketips med oss.

Kokketrioen besto av butikksjef på Sandnes Kvadrat, Martin Våge-Hansen, butikksjef på Raufoss, Lars Wien Midtsundstad og ekspeditør i Florø, Ann Kristin Terøy. I serien «Polkokkene» har de bydd på sine beste oppskrifter, kokketriks og anbefalt drikke til rettene de har laget. Målet med artikkelserien var å vise frem hva slags kompetanse som finnes blant Vinmonopolets ansatte i butikk. De er ikke bare kunnskapsrike når det gjelder produktene de selger – de kan faktisk mat også.

Temaer
2013 startet med temaet kylling i januar. Deretter fulgte lam i mars, laks i mai, sjømat i juli, klassiske mat- og drikkekombinasjoner i september og julemat i november. I hvert nummer fikk polkokkene i oppgave å diske opp med hver sin favorittrett med de aktuelle råvarene. I løpet av året har de derfor delt mange spennende oppskrifter med leserne, fra panerte kyllinglår til gyros og fra linguini med skalldyr til pinnekjøtt på tradisjonelt vis. Også blant drikketipsene var det stor variasjon, for polkokkene har anbefalt alt fra vin til øl og alkoholfritt.

Filmer
Til Vinbladets nettbrettutgave ble det laget tre korte filmer med polkokkene til hvert nummer. Slik fikk leserne mulighet til å bli litt ekstra godt kjent med Martin, Lars og Ann Kristin, samt høre hvordan de tenker og hvilke kriterier de legger til grunn når de skal sette drikke til mat. På en enkel og tydelig måte forklarer de hva man bør huske på i jakten på godt drikkefølge til mat.

Polkokkene blir med oss inn i 2014, men da i en litt annen form.