Høydepunkter 2012

{text}

1. Januar

267 butikker

Vinmonopolet består av 267 butikker, alle selvbetjente. 

{text}

31. Januar

Ekstra fokus på alderskontroll

Ekstra fokus på alderskontroll. I februar og mars prydes butikkene våre av kampanjemateriell som oppfordrer våre kunder under 25 år til å vise legitimasjon uoppfordret. I denne perioden gir vi reflekser til alle kunder som gjør nettopp dette. 

{text}

1. Februar

To nye direktører

Elisabeth Hunter tiltrer som kjededirektør. Hun kommer fra Boots Apotek hvor hun har vært ansatt i ti år, de tre siste årene som administrerende direktør.
Jan-Olav Styrvold blir direktør for Økonomi og IT. Han kommer fra Fornebu Consulting som rådgiver, han har vært innleid konsulent for Vinmonopolet i flere år.
Styrvold har mer enn 25 års erfaring som leder, rådgiver og konsulent, og har ledet IT-prosjekter for flere store aktører. 

{text}

7. Februar

iPad som kundebehandler

Vi starter et prøveprosjekt med bruk av iPad i butikk som en del av vår kundebehandling. Elleve av våre butikker var med i prosjektet. 

{text}

22. Februar

Best i alderskontroll

Juvente presenterer resultatene av sin årlige skjenkekontroll. Vinmonopolet bommet i to av 29 tilfeller, men kommer likevel best ut av alle butikkjedene som er testet. 

{text}

8. Mars

Miljøfyrtårn til hundre

Vinmonopolet Ål ble sertifisert som Miljøfyrtårn nummer100 blant våre butikker.

{text}

22. Mars

Butikk nr. 268

Butikk nr. 268 åpner i Stavern i Larvik kommune, Vestfold. Butikken tilhører kategori 3 og tilbyr om lag 650 produkter. 

Foto: Anne Skalleberg Gjerde, Østlandsposten

{text}

2. April

Problemer for Vectura

Vectura ferdigstiller flytteprosessen fra Hasle til et nytt, topp moderne anlegg på Gjelleråsen utenfor Oslo. Som følge av flyttingen sliter Vectura med tekniske problemer, og store deler av Sør-Norge opplever derfor forsinkelser i leveringene. Problemene fortsetter gjennom sommeren.

{text}

19. April

Butikk nr. 269

Butikk nr. 269 åpner i Austevoll i Hordaland. Butikken tilhører kategori 2 og tilbyr cirka 400 produkter. 

{text}

27. April

Ny vennelangingskampanje

Den nye vennelangingskampanjen starter opp, og genererer en del oppmerksomhet i media. Blant annet stilte Kai opp på Morgennytt på NRK for å snakke om kampanjen.

{text}

1. Mai

Avanseøkning

Vi ser oss nødt til å øke avansen tilsvarende 1 krone per flaske, årsaken til dette er økte kostnader og reduserte inntekter.

{text}

8. Mai

Fremragende omdømme

Vinmonopolet tar en sterk andreplass i den omfattende omdømmeundersøkelsen RepTrak 2012, kun slått av Stormberg. Vinmonopolet var en av fire bedrifter som oppnådde karakteren «fremragende omdømme». 

{text}

10. Mai

Landets beste kundesenter

Vinmonopolets kundesenter tildeles den prestisjetunge bransjeprisen «Kundeserviceprisen 2012» på Call Center-dagene 2012, og er dermed landets beste kundesenter.

{text}

12. Mai

Gol er Årets butikk

Gol kåres til Årets butikk 2011 under en høytidelig seremoni på Grand Hotel i Oslo. De øvrige kategorivinnerne var Sandane, Ørnes, Knarvik, Oslo Alna og Hamar.

{text}

6. Juni

Vinner av miljøpris

På Verdens Miljødag ble Vinmonopolet tildelt Oslo Venstres miljøpris. Miljøsjef Frank Lein tok imot prisen.

{text}

7. Juni

Butikk nr. 270

Butikk nr. 270 åpner i Askvoll som ligger sentralt plassert ved kysten i Sogn og Fjordane og er et knutepunkt mellom land og sjø. Polet er lokalisert i Kystgården, Butikken er i kategori 2 og tilbyr dermed kundene sine 400 produkter. 

{text}

12. Juni

Smaksprøver på alkoholfritt

De elleve pilotbutikkene i prosjektet «smaking av alkoholfritt i butikk» er i gang med å tilby kundene smaksprøver på alkoholfrie drikker. Smaksprøvene ble mottatt med stor begeistring av kundene.

{text}

20. Juni

Med folket i ryggen

Fornøyde kunder gir historisk sterk oppslutning om Vinmonopolet. Vinmonopolets egen omdømmeundersøkelse viser at hele 89 prosent har et godt inntrykk av oss. Samtidig viser undersøkelsen at 60 prosent mener at alt salg av vin, brennevin og sterkøl bør skje gjennom Vinmonopolet. 

{text}

21. Juni

Butikk nr. 271

Butikk nr. 271 åpner i Ytre Enebakk i Akershus. Polet er lokalisert i Vågsentert. Butikken er i kategori 2 og har dermed cirka 400 produkter i hyllene sine. 

{text}

3. Juli

Vinbladet på nettbrett

Vinbladet er nå tilgjengelig i gratis nettbrettversjon for Apple- og Android-brukere. I Vinbladet på nettbrett finner man det samme innholdet som i papirutgaven, men også filmklipp og flere bilder.

{text}

5. Juli

Butikk nr. 272

Butikk nr. 272 åpner i Svelvik i Vestfold. Polet ligger i Svelvik Nærsenter, Butikken er i kategori 2 og tilbyr dermed kundene sine cirka 400 produkter. 

{text}

18. Juli

Norges ledende miljøfyrtårnbedrift

Ringebu blir miljøfyrtårnsertifisert som vinmonopolbutikk nr. 150, og dermed er vi den bedriften i Norge med flest miljøfyrtårnsertifiserte butikker. Vi er altså Norges ledende Miljøfyrtårnbedrift.

{text}

30. August

God plassering

I en undersøkelse gjennomført av Synovate, som måler nordmenns holdninger til store norske bedrifter, rykker Vinmonopolet opp tre plasser til en flott 6. plass, den høyeste plasseringen noensinne. På topp ligger IKEA. Resultatet publiseres i Aftenposten. 

{text}

7. September

Endring av lanseringsdag

Nyhetsslippene flyttes fra første lørdag til første fredag i lanseringsmåneden. Grunnen er at Vinmonopolet vil gi kunder i hele landet så lik mulighet som mulig til å bestille knapphetsvarer som lanseres i bestillingsutvalget. 

{text}

13. September

Butikk nr. 273

Butikk nr. 273 åpner i Evenskjer i Skånland kommune, Troms. Evenskjer tilhører kategori 2 og tilbyr kundene cirka  400 produkter.

{text}

13. September

Flere spesialbutikker

Vinmonopolet ønsker å teste utvidet distribusjon av spesialprodukter. Et utvalg av produktene vil få ytterligere distribusjon i fire svalromsbutikker: CC-Vest i Oslo, Kvadrat i Sandnes, Hamar og Sandefjord.

{text}

18. Oktober

Butikk nr. 274

Butikk nr. 274 åpner i Selbu i Sør-Trøndelag. Butikken tilhører kategori 2 og tilbyr om lag 400 produkter.

{text}

24. Oktober

Poltreff

24. – 25. OKTOBER:
Administrerende direktør Kai G. Henriksen og kjededirektør Elisabeth Hunter inviterte alle ansatte til Poltreff på Gardermoen. Fordelt på to arrangementer deltok over 90 prosent av våre medarbeidere. Det var et tettpakket program og kort mellom høydepunktene. Det ble snakket mye om å gå utenfor sin egen komfortsone. Det ble bidratt med underholdning og kloke ord fra blant annet Thomas og Harald fra Senkveld, Øystein Bache og Kristin Skogen Lund. 

{text}

29. Oktober

Alkohol og helse

Vinmonopolet lanserer helt nye infofilmer og alkoholens virkning på kropp og helse, og er en del av vår økte satsning på temaet alkohol og helse. Formålet er å sette fokus på potensielt ubehagelige temaer på en lettfattelig måte uten å moralisere. Temaene som belyses i filmene er graviditet, forbrenning, ungdom, konsum, trening, og gener og livsstil.

{text}

1. November

Butikk nr. 275

Butikk nr. 275 åpner i Korgen i Hemnes kommune i Nordland. Butikken tilhører kategori 2 og har cirka 400 produkter i sitt sortiment. 

{text}

2. November

Eplemost-kampanje

Kampanjen «Eplemost til julemat» starter opp, og går ut året. Kampanjen består av blant annet gulvklistremerker, hyllebinderser og plakater, og tar sikte på å selge inn eple- og andre fruktmoster som gode alternativer til julematen.

{text}

7. November

Poltreff

7. – 8. NOVEMBER:
Administrerende direktør Kai G. Henriksen og kjededirektør Elisabeth Hunter inviterte alle ansatte til Poltreff på Gardermoen. Fordelt på to arrangementer deltok over 90 prosent av våre medarbeidere. Det var et tettpakket program og kort mellom høydepunktene. Det ble snakket mye om å gå utenfor sin egen komfortsone. Det ble bidratt med underholdning og kloke ord fra blant annet Thomas og Harald fra Senkveld, Øystein Bache og Kristin Skogen Lund. 

{text}

9. November

Fornøyde medarbeidere

Resultatene av årets medarbeidertrivselsundersøkelse (MTU) viser at vi aldri før har vært mer fornøyde med å jobbe i Vinmonopolet. Gjennomsnittet fra alle påstander er for andre år på rad over 6 på en skala fra 1–7.

{text}

15. November

Butikk nr. 276

Butikk nr. 276 åpner i Ås i Akershus. Butikken tilhører kategori 4 og har dermed 920 produkter i sitt sortiment. 

{text}

15. November

Butikk nr. 277

Butikk nr. 277 åpner i Åfjord i Sør-Trøndelag. Butikken tilhører kategori 2 og har cirka 400 produkter i hyllene sine.

{text}

22. November

Butikk nr. 278

Butikk nr. 278 åpner i Bruhagen på Averøy i Møre og Romsdal. Butikken tilhører kategori 2 og tilbyr kundene sine om lag 400 produkter.

22. November

Sju nye butikker

Styret vedtar åpning av syv nye butikker i 2013. Disse butikkene vil bli lokalisert i Ask i Gjerdrum (Akershus), Bagn i Sør-Aurdal (Oppland), Andebu i Andebu (Vestfold), Kvinesdal i Kvinesdal (Vest-Agder), Nærbø i Hå (Rogaland), Etne i Etne (Hordaland), Botngård i Bjugn (Sør-Trøndelag).

{text}

30. November

90 år

Vinmonopolet ble opprettet 30. november 1922, siden da har selskapet vært en institusjon i det norske samfunnet. Vi er blitt elsket og hatet, beskyttet og utskjelt, latterliggjort og akseptert. Summen av utviklingen vi har vært gjennom resulterer i en rekke utmerkelser og rekordstor oppslutning om at Vinmonopolet bør bestå. Dagen ble markert med kake til alle ansatte i bedriften. 

{text}

17. Desember

Besluttes at Namsskogan skal legges ned

Etter fem års prøvedrift viser tallene for Namsskogan at denne butikken har et så lavt salg at driften ikke kan bli lønnsom. Det besluttes at Namsskogan, landets minste pol, skal legges ned i løpet av første halvdel av 2013. 

{text}

31. Desember

278 butikker

Vinmonopolet består av 278 butikker. Av disse er 202 miljøfyrtårnsertifiserte. Målet er at alle skal bli sertifisert i løpet av 2013.  

Next slide Previous slide