Høydepunkter 2011

{text}

1. Januar

259 Butikker

Vinmonopolet består av 259 butikker hvorav 257 er selvbetjent.

{text}

5. Januar

Miljøvennlig kjedekontor

Kjedekontoret sertifiseres som Miljøfyrtårn. Blant annet er de gamle søppelkurvene erstattet med fraksjoner for kildesortering i fellesarealene, og lyssensorer er installert, i tillegg til andre tiltak. Dette feires med «miljøkake» i kantinen.

{text}

14. Januar

Vinner av serviceprisen

Vinmonopolet Mo i Rana kåres som vinner av Serviceprisen, hvor lokalbefolkningen stemmer fram den beste bedriften på service i Rana.

{text}

1. Februar

Vellykket kampanje

Evalueringen av første runde med vennelangingskampanjen viser gode resultater. 71 prosent av de spurte i målgruppen sier at de har endret holdning til å skaffe alkohol til mindreårige. Dette er fantastiske resultater sammenliknet med tidligere kampanjer, som har hatt en endringsgrad på 30-40 prosent. Alt materiell ble svært godt mottatt, men det mest virkningsfulle var radiospotten og filmen som ble vist på kino og på vennelanging.no.

{text}

12. April

Norges ledende faghandel

Vinmonopolet havner på femteplass i den årlige undersøkelsen BIs kundebarometer, og vi innehar fortsatt tittelen som Norges ledende faghandel. Fra oppsummeringen av undersøkelsen: «Vinmonopolet viser at det faktisk er mulig for en monopolist å gjøre sine kunder fornøyde. Vinmonopolet har gjennom flere år hevdet seg i toppen av Norsk Kundebarometer, og ender i år på en sterk 5. plass med 82,1 av 100 oppnåelige kundetilfredshetspoeng». - Dette er nok en gang et helt fantastisk resultat, sier Kai. At vi i år hevder oss helt i toppen er utrolig imponerende. Dette er et bevis på at vi yter veldig godt, og et resultat vi skal være veldig stolte av.

{text}

14. April

Endelig selvbetjent

Butikken Grimstad gjenåpner etter å ha blitt bygget om fra diskpol til selvbetjent. I to måneder har håndverkerne stått på i butikken. Ekspeditør Tone Gulbrandsen er begeistret på åpningsdagen: - Vi er blitt lovet selvbetjent butikk siden 2005, og nå er endelig dagen kommet! Det har tatt lang tid, men nå like før vi åpner, tenker vi ikke på det, vi bare gleder oss! 

Nå er det kun ett diskpol igjen - Grünerløkka i Oslo.

{text}

20. April

Relansering av kampanje

Relansering av vennelangingskampanjen fra 2010. Kampanjemateriellet fra en av våre mest vellykkede holdningskampanjer er igjen synlig i butikkene gjennom hele mai og juni, i tillegg til radiospotter, annonser og kinofilm.

{text}

9. Mai

Redusert poseforbruk

Vinmonopolet innfører betaling for bæreposene i butikk. Dette er en del av miljøsatsningen som skal gjøre Vinmonopolet til Miljøfyrtårn, og målet er å redusere poseforbruket med 10 prosent. I tillegg fjernes de gamle posestørrelsene og erstattes med en mellomting av de to. De nye posene vil koste én krone per stykk.

{text}

11. Mai

Fremragende omdømme

Vinmonopolet går helt til topps i den omfattende omdømmeundersøkelsen RepTrak 2011, og vårt omdømme kategoriseres som «fremragende». Kai mottar prisen på et fullsatt Latter på Aker Brygge, og fokuserer blant annet på Det Beste Kundemøtet og på kompetanse når han blir bedt om å dele suksessoppskriften. - Vår visjon er at vi skal gjøre oss fortjent til folks støtte. Uten folks støtte, intet Vinmonopol – det er vår ultimate drivkraft, oppsummerer Kai.

{text}

23. Mai

Nytt IT-system

Brumunddal åpner dørene med nytt IT-system, og er med det den første butikk som er i gang med SAP, Vinmonopolets nye IT-struktur. Piloteringen fortsetter med butikkene Sarpsborg, Hamar, Levanger, Elverum, Bergen Vestkanten og Stokmarknes.

{text}

28. Mai

Årets butikk 2010

Stryn kåres til Årets butikk 2010. Fra juryens begrunnelse kan vi lese: «Butikken har over flere år vist at den presterer på et høyt nivå og har vært i finalen ved flere anledninger. Alle i butikken er varefaglig godt skolert og alle er godt inkludert i miljøet og blir tatt godt vare på. De ansatte har tydelige arbeidsoppgaver og alle kan samtlige funksjoner i butikken. Butikken har aldri bommet på alderskontroll siden måling av dette ble innført».

De øvrige kategorivinnerne var Sandefjord, Gol og Stranda.

{text}

6. Juni

Andreplass i alderskontroll

Vinmonopolet havner på andreplass i Juventes årlige test av alderskontroll i dagligvarehandelen og på Vinmonopolet. Dette er opp fra nest sisteplass i fjor. I tre av 21 forsøk har vi solgt vin eller brennevin til 16-åringer.

- Det er selvfølgelig bra at vi nå gjør det så mye bedre enn i fjor, sier kjededirektør Lasse Moen. Men samtidig er det skuffende at vi faktisk har solgt alkohol til mindreårige med tanke på det sterke fokuset vi har på alderskontroll. Tre ganger er tre for mye, sier han.

{text}

23. Juni

Butikk nr. 260

Butikk nummer 260 åpner på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder. Butikken, som tilhører kategori 2, har beliggenhet langs E18, og er dermed lett tilgjengelig for både nordgående og sørgående ferietrafikk. 

{text}

27. Juni

Slutt for diskbutikker

Slutten på en æra markeres når Grünerløkka åpner dørene som selvbetjent butikk denne dagen. Paradoksalt nok var det butikken i Oslos kanskje «hippeste» strøk som var den aller siste til å bli ombygd. Butikken ligger i lokaler med lang historie, og en del av det gamle interiøret er tatt vare på i den nye, moderne butikken. Med denne gjenåpningen er diskbutikkene historie.

{text}

28. Juni

Landets beste kundemøte

Vinmonopolets omdømmeundersøkelse er gjennomført av TNS Gallup og viser at vår omdømmescore aldri har vært høyere enn den er nå. På en indeks fra 1-100 scorer vi 82,3, mot 81 i fjor. - Det viser nok en gang at vi gjør en fantastisk jobb, og det beviser langt på vei at vi faktisk gir landets beste kundemøte. Slike resultater skal vi ta til oss, og bruke som en viktig kilde til inspirasjon for ytterligere forbedringer, sier Kai.

Resultatet ble feiret med kake, både i butikkene og på Kjedekontoret. 

{text}

1. Juli

Miljøvennlig katalog

Produktkatalogen kommer i nytt format, og i redusert opplag. Vi går fra et opplag på 270 000 til 20 000 produktkataloger i året, og sparer med dette ca 15 millioner A4-ark og 5 000 trær. En stor miljøgevinst.

{text}

12. Juli

Gode kundemøter

Vinmonopolet kommer på 6. plass i Sektor-sentrenes Mystery Shopping undersøkelse. 100 butikkjeder ble målt på blant annet ventetid, menneskelig mottakelse, produkt- og fagkunnskap, engasjement og besøksavslutning. 

{text}

22. Juli

En spesiell dato

En kraftig eksplosjon rammer Regjeringskvartalet og området rundt. Kjedekontoret i Akersgata ble ikke direkte rammet, men små bygningsmessige skader ble påført. Ingen av de 18 personene som var på jobb da det smalt kom til skade. Vi fikk tilgang til kontoret igjen allerede mandag 24. juli, og etter den nasjonale minnemarkeringen etter terrorangrepene klokka 12.00, ble alle Kjedekontorets funksjoner satt i drift igjen.

{text}

25. August

Godt likt

Synovate rangerer, for 20. år på rad, drøyt 100 store norske bedrifter etter hvor godt de er likt. Vinmonopolet går fra en tiendeplass i fjor til en fin niendeplass i årets undersøkelse.

{text}

26. August

Alderskontroll

Vinmonopolet slår nå sammen alderskontrollkampanjen og permanent alderskontroll, og får nytt materiell til permanent alderskontroll som inkluderer kampanjeelementer.

{text}

1. September

Butikk nr. 261

Butikk nummer 261 åpner på Koppang i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Butikken tilhører kategori 2 og åpningen er svært etterlengtet blant lokalbefolkningen på Koppang.
- Jeg har aldri før opplevd så stor interesse for en pol-åpning som dette, forteller distriktssjef Frode Schevig.

Foto: Tore Sandberg

{text}

6. Oktober

Butikk nr. 262

Butikk nummer 262 åpner på Øyer i Oppland fylke. Kommunen har om lag 5 100 innbyggere med et stort innslag av turister både sommer og vinter. Butikken tilhører kategori 2, og vil tilby rundt 300 produkter.

Foto: Tore Steffens

{text}

13. Oktober

Butikk nr. 263

Butikk nummer 263 åpner i Sande i Vestfold fylke, og mange forventningsfulle kunder hadde møtt frem på åpningsdagen. Butikken tilhører kategori 2. 

{text}

13. Oktober

Butikk nr. 264

Butikk nummer 264 åpner i Ål i Buskerud. Butikken har en høytidelig åpning klokken 11.00 med distriktssjef Lise-Gro Ramdahl og ordføreren til stede – sistnevnte klipper sløyfe. Tilbakemeldingene fra de mange kundene som hadde møtt opp var at den nye butikken er veldig fin, og at det er fint å slippe å kjøre til Gol for å handle polvarer.

{text}

3. November

Butikk nr. 265

Butikk nummer 265 åpner på Skøyen i Oslo. Butikken er den tjuesjuende butikken i Oslo, og tilhører kategori 6. Den tilbyr om lag 1 750 ulike produkter.

{text}

8. November

Lokalt og kortreist

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøker butikken Rosenkrantzgate i Oslo for å se nærmere på våre lokale produkter, kortreiste nyheter og informasjon rundt dette. Brekk bedyrer at han er en ivrig forkjemper for Vinmonopolet, og at han hele veien i arbeidet med gårdssalg har vært opptatt av å finne en ordning som også ivaretar Vinmonopolets interesser. 

- Jeg vil slå ring om Vinmonopolet, og da må vi finne løsninger innenfor rammene. Dette er en utfordring, det legger vi ikke skjul på. Derfor er det veldig positivt at Vinmonopolet bidrar og tar aktive grep for å bedre forholdene for norske produkter og produsenter, sier Brekk.

{text}

15. November

Tilfredse ansatte

Resultater fra MTU viser at ansatte i Vinmonopolet er mer tilfredse med arbeidsplassen sin enn noen gang tidligere. Gjennomsnitt på 6,02 av 7 mulige.

- Alt i alt er vi godt fornøyde med å jobbe i Vinmonopolet, og vi gleder oss til å gå på jobb. Det at vi har interessante arbeidsoppgaver, at gode ideer blir tatt på alvor, at vi har engasjerte ledere og at det er gode utviklingsmuligheter for den enkelte legger grunnlaget for at vi trives så godt, oppsummerer HR-direktør Siv Tophøj.

{text}

17. November

Butikk nr. 266

Butikk nummer 266 åpner på Rødberg i Nore og Uvdal kommune i Buskerud. Varaordføreren klipper snor og de mange fremmøtte får servert kake, kaffe og alkoholfri musserende vin. Butikken tilhører kategori 2, og ligger i et område som er godt besøkt av hytteturister året rundt.

{text}

17. November

10 nye butikker

Styret vedtar å åpne 10 nye butikker i 2012. Stedene som blir tildelt pol er Ytre Enebakk, Ås, Hemsedal, Svelvik, Madla i Stavanger, Lonevåg på Osterøy, Bruhagen på Averøy, Askvoll, Selbu og Korgen.

{text}

30. November

Vinmonopolet på Facebook

Vinmonopolet er på Facebook – kundeservice i ny kanal. På denne siden kan kundene stille spørsmål og få nyttig informasjon fra kundesenteret. Hvis man i tillegg «liker» siden, får man nyhetsoppdateringer fra Vinmonopolet direkte på nyhetsveggen sin.

{text}

1. Desember

Butikk nr. 267

Butikk nummer 267 åpner på Ålgård i Gjesdal kommune i Rogaland, om lag 20 minutters kjøring på E39 sørover fra Stavanger. Butikken tilhører kategori 3.

{text}

2. Desember

Tidenes beste alderskontroll

Alderskontrollmålingene i november blir tidenes beste med en score på over 98 prosent. To runder med stille alderskontroll ble gjennomført i samtlige butikker i november. Av totalt 534 kontroller traff Vinmonopolets butikker på over 525 av disse, og bestod dermed med glans.

{text}

31. Desember

267 butikker

Vinmonopolet består av 267 selvbetjente butikker.

Av disse er følgende Miljøfyrtårnsertifisert: Hokksund, Vikersund, Kjedekontoret, Asker, Levanger, Tromsø – Langnes, Harstad, Tromsdalen, Oslo – Storo, Storslett, Brønnøysund, Bø, Notodden, Rjukan, Seljord, Knarvik, Mosjøen, Orkanger, Oslo – Lambertseter, Rudshøgda, Bergen – Laksevåg, Trondheim – Valentinlyst, Tromsø – Sentrum, Klepp, Bergen – Arna, Brumunddal, Bryne, Molde, Sandnes, Kristiansund, Oslo – Manglerud, Grønland, Sandaker, CC Vest, Askim, Alta.

Next slide Previous slide